Manavgat’ta bir işyerine gelen A.G.Ç. isimli şahıs, işyerinin 2. Katından seçmiş olduğu ürünlerle kasaya gelip, sanki daha önce almış gibi iade ederek parasını aldı.
A.G.Ç.’nin durumundan şüphelenen işyeri yetkilisi Tugay Levent, güvenlik kameralarını izlediğinde şahsın ürünleri üst kattan seçerek aşağıya indiğini, ücretini ödemek yerine parasını alıp gittiğini belirledi.
A.G.Ç.’nin Manavgat’ta başka işyerlerinden de aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı, bazı işyerlerinde ise amacına ulaşamayarak ayrıldığı belirlendi.
Manavgat’ta bugüne kadar eşine rastlanmamış ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Atatürk Caddesinde bulunan işyerine gelerek, daha önce aldığı malzemeleri eşinin değiştirmek için geri getirdiğini, değiştirilmediği gibi eşine hakaret edildiğini söyleyen kişi malzemelerin parasını istedi. Kasiyerin haber vermesi üzerine gelen işyeri sorumlusu Tugay Lenevt, şahsın getirdiği ürünlerin kendilerine ait olup olmadığını kontrol ettikten sonra, kasada yeterli nakit olmadığını belirterek, şahıstan hesap numarası veya iban vermesini parayı hemen aktaracağını söyledi. Şahsın verdiği iban numarasına 600 TL’yi aktardı.
A.G.Ç.’nin işyerinden ayrılmasının ardından durumdan şüphelenen ve güvenlik kamerası görüntülerini izleyen Tugay Levent, gördükleri karşısında şaşkına döndü. Görüntülerde, şüphelinin üst kattan aldığı malzemeleri çantasına koyduğu, aşağıya indikten sonra bir süre oyalanıp kasiyerin yanına gelerek iade talebinden bulunduğunu gördü. Polise giderek şikayette bulunan Tugay Levent, yapmış olduğu araştırmalar sonucunda şahsın kimliğine ve babasının telefon numarasına ulaştı. Babasıyla telefona görüşen ve durumu anlatan Levent, parasının hemen iade edilmemesi durumunda şikayetten vazgeçmeyeceğini, aksi taktirde oğlunu yakalatacağını söyleyince, iban üzerinden göndermiş olduğu para hesabına geri gönderildi.
ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ
A.G.C.’nin yaptığının dolandırıcılık olduğunu ve şeytanın bile aklına gelmeyeceğini belirten Levent “Kasiyer arkadaşımız bir müşterinin çantasında malzemelerle geldiğini ve iade etmek istediğini söyleyince kasaya gittim. Şahıs üzerinde pahalı kıyafetler bulunan bir kişiydi. Eşinin aldığı malzemeleri iade etmek için geldiğinde iade edemediği gibi hakarete uğradığını belirterek malzemeleri iade etmek istediğini söyledi. Haline tavrına baktıktan sonra arkadaşlarımızın böyle bir hakaret olayını yapmayacağını bildiğim halde ürünleri kontrol ederek iadesini gerçekleştirdim. Kasada nakit para olmadığı için iban numarasını vermesini parayı ibandan göndereceğimi söyledim. İban numarasını verdi ve bende parayı gönderdim Şahsın ayrılmasının ardından şüphe üzerine güvenlik kameralarını izlediğimde şoka uğradım. Şahıs üst katta gözüne kestirdiği pahalı ürünleri çantasına koymuş ve aşağıya inerek iade etmiş ve ödemediği parayı geri almıştı. Hakkında şikayette bulunduktan sonra şahsın kimliğine ve babasını telefonuna ulaştım. Babası, oğlunun hasta olduğunu, bundan dolayı olayı gerçekleştirdiğini belirterek parayı hemen iade edeceklerini söyledi. Bir gün sonra da parayı hesabıma gönderdiler” dedi.
KIRTASİYEDEN 550 TL NAKİT ALMIŞ
A.G.C.’in Manavgat’ta bir kırtasiyeden aynı yöntemle 2 adet kitap ve 1 zımba alıp, çantaya koyduğu malzemeleri iade getirmiş gibi 550 TL alarak ayrıldığı, şehir merkezinde bir başka alış veriş merkezinde ise aynı taktiği uyguladığı, ancak başarılı olamadığı bildirildi.