İşitme Engelliler Futbol Milli Takımı'nın Brezilya'da 2022 yılında yapılması planlanan 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları'nın elemeleri kapsamında, 29 Ağustos' ta deplasmanda Çek Cumhuriyeti ile yapacağı eleme maçı öncesinde, Afyonkarahisar'da gerçekleştirdiği hazırlık kampının akabinde 20 Ağustos' ta, İstanbul Riva Milli Takımlar kamp eğitim merkezinde hazırlıklarına, Teknik Direktör Ramazan Karacif yönetiminde devam ediyor.
Manavgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personeli işaret dili tercümanı Guddusi Aydın ve Manavgat İşitme Engelliler Futbol takımından, sporcu Diyar Yılmaz olmak üzere, kafilede Manavgat'tan iki kişi bulunuyor.
Konu hakkında açıklama yapan Manavgat Kaymakamlık Engelliler Koordinatörü Guddusi Aydın,
"Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olarak Dünya sıralamasında birinci olan takımımız ile 2022 olimpiyatlarına katılabilmak için 27 Ağustos' ta Çek Cumhuriyeti ile deplasmanda ve 25 Eylül'de Fransa ile Türkiye' de yapacağımız eleme müsabakalarına Teknik Direktörümüz Ramazan Karacif yönetiminde hazırlanıyoruz. Pandeminin verdiği dezavantaj ile sporcularımız tekrar eski performansını kazandırmak için uzun kamplar yapmak zorunda kaldık, bu kapsamda iklim gereği Afyonkarahisar'da 1. Kampımızı, 15 Temmuz - 2 Ağustosta, 2. Kampımızıda 9 - 20 Agustos tarihlerinde yaparak, İstanbul Riva Milli Takımlar kamp Eğitim merkezinde devam ettiriyoruz. 27 Ağustos Cuma günü Çek Cumhuriyetine gidip, 29 Ağustos Pazar günü müsabakamızı yapıp yurda döneceğiz. Hazırlık sürecinde bize her türlü imkanı veren başta Federasyon Başkanımız sn. Yakup Ümit Kihtir olmak üzere, Futbol şube sorumlusu, As Başkanımız sn. Serhat Öztürk ve siyasi, kurum, bürokrasi olarak yanımızda olarak destek veren herkese teşekkür ederiz. Elimizden gelenin en iyisini yaparak, müsabakamızı kazanıp ülkemize dönmek istiyoruz.