10-11 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Manavgat Bisiklet Günleri koordinasyon toplantısı Manavgat Kaymakamlığında yapıldı.
Macera ve Doğa Turizm Altyapı Geliştirme projesi kapsamında yapılacak etkinlik 10 Nisan’da Side 11 Nisan’da ise Manavgat’ta gerçekleştirilecek.
Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2021 yılı faaliyet programında yer alan Uluslararası Bisiklet yarışları 10 Nisan Cumartesi günü Antik Side Kupası Cross Country Yarışı C3, 11 Nisan Pazar günü 8.Uluslararası Manavgat MTB Maratonu-C2, 9 Mayıs Pazar günü ise Antik Seleukia Cross Country Yarışı C3 şeklinde gerçekleştirilecek.
Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi, Türkiye Bisiklet Federasyonu, Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği’nin (MATSOB) destekleri ile hayata geçirilen Manavgat Bisiklet Günleri, ‘Macera ve Doğa Turizm Altyapı Geliştirme’ projesi kapsamında birçok sosyal etkinlikle hem bölge halkına bisiklet sevgisini aşılamayı hem de yurdun çeşitli bölgelerinden bisikletçilerle Manavgat'ın doğal ve kültürel tanıtımını yapmayı amaçlayan bir spor organizasyonu.
Söz konusu bisiklet yarışları ile ilgili koordinasyon toplantısı Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit başkanlığında, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı, Manavgat İlçe Jandarma Komutanı, Manavgat İlçe Emniyet Müdürü, Manavgat Orman İşletme Müdürü, Manavgat İlçe Hizmet Birimi Şube Müdürü ve Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MATSOB) Temsilcisinin katılımları ile Kaymakamlık Makamında gerçekleştirildi.
Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit ‘’İlçemizde gerçekleşecek bisiklet yarışlarının sağlık, güvenlik, emniyet tedbirleri kapsamında düzenli ve sağlıklı ilerleyebilmesi için gerekli kararlar alınmıştır. Bisiklet turizminin yaz ve kışın ilçemize getirisi çok büyüktür. Bunun yanında spor turizminin ülke tanıtımına da çok değerli katkıları var. Bu tür yarışların ilçemizde gerçekleştirilmesinden mutluluk duyuyoruz. Bu organizasyonda yer alan tüm ekibe emekleri için teşekkür ediyor, sporculara başarılar diliyorum’’ dedi.