ilansitesi.net
Bugun...
Bizi izleyin:
    • BIST
      0
      BIST
    • DOLAR
      0
      Dolar
    • EURO
      0
      Euro
    • ALTIN
      0
      Altın


Arif Kaplan


Facebookta Paylaş









Manavgat’a her konuda olduğu gibi Trafik konusunda da üvey evlat muamelesi!
Tarih: 30-07-2019 15:58:00 Güncelleme: 30-07-2019 15:58:00


Manavgat’ın trafik konusunda yaşadığı sorunlar, Manavgat Kaymakamı Dr. Mustafa Yiğit başkanlığında düzenlenen toplantıda ele alındı.

Trafik kazalarının önlenmesi ve trafik akışının rahatlaması konusunda alınması gereken önlemlerin ele alındığı toplantıda söz alan İHA Muhabiri Arif Kaplan, Manavgat’ın kanayan yarasına parmak bastı.

İHA Muhabiri Kaplan, Manavgat’ta Karayollarının herhangi bir biriminin bulunmamasına da dikkat çekerek “Ne kadar acıdır ki dalgıç, bomba imha uzmanı, elektrik arıza aracı gibi bir çok konuda olduğu gibi Manavgat Karayolları ile ilgili bir sorununda Alanya’ya mahkum edilmektedir. Örnek verecek olursak, meydana gelen bir kazada yolun temizlenmesi, kazada zarar gören korkuluk, bariyer ve trafik lambası için Alanya veya Antalya’dan gelecek ekip beklenmektedir. Antalya-Alanya D-400 Karayolu Manavgat çevreyolu üzerinde yapılan üst geçitler Manavgat için yarar değil zarar getirmiştir. Sorgun Bulvarında Otogar ve Sorgun istikametine gitmek isteyen araç sürücüleri üst geçitler yapılmadan önce 71 saniye beklerken üst geçitlerin yapılmasının ardından bu süre 91 saniyeye çıkmıştır. Aynı şekilde gerek Alanya istikametinden gelip Zübeydehanım, Alparslan Türkeş, Demokrasi ve Sorgun Bulvarlarına yan yoldan girmek isteyen sürücüler trafik lambasında dakikalarca beklemek zorunda kalmaktadır. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda üst geçitlerin Manavgat’a değil Alanya’ya doğrudan geçmek isteyenlere yarar, Manavgat halkına zarar verdiği aşikardır” dedi.

Manavgat’ta personel eksikliği nedeniyle asayiş sorununun da yaşandığına dikkat çeken Kaplan “Bu durum sadece asayiş değil trafik konusunda da aynıdır. Ne yazık ki komşu ilçe Alanya’da 900’ün üzerinde emniyet mensubu bulunurken Manavgat’ta bu rakam 300 dolayındadır. Alanya’yı bir kenara bırakın Manavgat’ın yarısı kadar nüfusu bulunan Serik ilçesinde bile personel sayısı ne yazık ki Manavgat’tan daha fazladır. Jandarmanın durumu daha da içler acısı. Belki de yüzölçüm olarak Türkiye’de en büyük alana sahip merkez karakolu dahil tüm karakollarda personel sıkıntısı yaşanmaktadır. Hal böyle iken, gece-gündüz demeksizin çalışan ve kendi ailesine bile yeterince zaman ayıramayan polisten-jandarmadan sağlıklı bir hizmet beklemeye kimsenin hakkı yoktur. Manavgat’ın iktidar partisi yetkilileri başta olmak üzere siyasiler ve sivil toplum kuruluşları Manavgat’ta polis ve jandarma takviyesi yapılması konusunda üzerlerine düşeni acilen yapmalıdır. Böylelikle polis ve jandarma personelinin çalışma süreleri düzene girecek, daha sağlıklı bir çalışma ortamı oluşacaktır” dedi.

Toplantıya katılan yetkililer, bu konuları göz önünde bulunduracaklarını ve gerekli takviyelerin yapılması için yetkili mercilerle görüşeceklerini dile getirdiler.



Bu yazı 59626 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

ÇOK OKUNAN HABERLER
  • BUGÜN
  • BU HAFTA
  • BU AY
FOTO GALERİ
  • İNTERNETİ SALLAYAN BİRBİRİNDEN KOMİK 20 PAYLAŞIM
    İNTERNETİ SALLAYAN BİRBİRİNDEN KOMİK 20 PAYLAŞIM
  • Otomobil Dünyasında Dede ve Torunlar
    Otomobil Dünyasında Dede ve Torunlar
  • VOLKSWAGEN'İN EFSANE MİNİBÜSÜ YENİDEN TASARLANDI
    VOLKSWAGEN'İN EFSANE MİNİBÜSÜ YENİDEN TASARLANDI
  • Babalar ve Kızları
    Babalar ve Kızları
  • Vurdumduymaz Milletiz :)
    Vurdumduymaz Milletiz :)
  • Akciğere Faydalı 6 Besin
    Akciğere Faydalı 6 Besin
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Gerçek Yetenek budur. Mutlaka izle...
    Gerçek Yetenek budur. Mutlaka izle...
  • Yok Böyle Kaza
    Yok Böyle Kaza
  • Son Teknoloji Tarım Aletleri
    Son Teknoloji Tarım Aletleri
  • Manavgatlı Hacı Süleyman Öz'ün Medine'de Cenaze Töreni
    Manavgatlı Hacı Süleyman Öz'ün Medine'de Cenaze Töreni
  • Manavgat D-400'de Kaza 2 Yaralı
    Manavgat D-400'de Kaza 2 Yaralı
  • Manavgat'ta Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı
    Manavgat'ta Kaza: 1 Ölü, 4 Yaralı
VİDEO GALERİ
YUKARI